Etkili Şekilde Kırpma İşlemi (Feather)

Feather ile Kendinizi, bulunduğunuz bir resimden kopyaladınız, ve arkadaşlarınızın olduğu bir resme yapıştırdınız. Ancak, sonuç bir türlü istediğiniz gibi olmuyor mu ? Kendinizin oraya sonradan eklendiği çok mu belli oluyor ?

Seçilimlerinizi Feather özelliği ile yumuşatırsanız, bu sorunun önüne geçebilirsiniz. Yazımızda, bu işlemi nasıl yapabileceğinizi gösteriyoruz.

Aşağıdaki resimdeki ağacı kırpmaya çalışacağız.

Kırpacağımız Ağac

 

1.Adım :

İlk adım olarak, ağacımızı bir seçilim aracı ile seçiyoruz. Ben seçilimi Pen Tool kullanarak seçtim. Sizler isterseniz Lasso Tool‘ lardan birini kullanabilirsiniz. Fakat bir farklılık olacak.

Lasso ve Pen Tool

Pen Tool ile Seçilim Yapanlar için :

Aşağıdaki resimde görüldüğü gibi, Pen Tool yardı ile ağacımızı seçtik.

Ağacımızı Seçtik

Şimdi, Modify > Convert Path to Marque komutunu verelim. Açılan pencereden ise, Feather özelliğini seçelim ve 10 değerini verelim.Convert Path to Marquee

Feather Değeri

 

 

 

Lasso Tool ile Seçilim Yapanlar İçin :

Lasso Tool‘ lar yardımı ile seçilim yapacaklar ise, seçilimi yaptıktan sonra, Select > Feather komutunu vermeleri ve değer olarak 10 girmeleri gerekiyor.

Feather Selection

Artık seçilimimiz hazır.

2.Adım :

Ağacımızı seçili iken CTRL + C tuş kombinasyonunu kullanarak ağacımızı kopyalayalım. CTRL + N ile, Canvas Color‘ u siyah olan yeni bir dosya oluşturup içine CTRL + V ile yapıştıralım.

Üstteki resim, Feather özelliği kullanılarak yapıştırılan bir ağaç, Alttaki resim ise Feather kullanılmadan yapıştırılan bir ağaç.

Feather ile Feather Olmadan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *