Fireworks’te Dokular ( Patterns )

Illusion DokusuFireworks, bize birçok doku seçeneği sunar. Bu dokuları uygulayabilmek için, ilk önce yeni bir Fireworks belgesi oluşturalım ve bir dikdörtgen çizelim.

Dikdörtgenimizi çizdikten sonra, Properties panelinde Renk Kutusunun yanındaki Solid yazan açılır menüye tıklayarak, Pattern seçeneğinin üstüne faremizi getirin. Burada, Fireworks’ün bize sunduğu hazır dokular listelenir.

Hazır Dokular

 

Hazır doku örneklerinden birini tıklayarak, dokunun dikdörtgene uygulanmasını sağlıyoruz. Aşağıda, dikdörtgenimize “Weave” , “Wood” ve “Illusion “dokuları uygulandıktan sonraki sonucu görüyorsunuz.

Weave Dokusu

Wood Dokusu

Illusion Dokusu

Kendiniz Bir Doku Oluşturun


Fireworks, kendi oluşturduğunuz dokuları kullanmanıza olanak tanır. Bunun için öncelikle doku olarak kullanacağınız bir resim seçin. Ben aşağıdaki Matrix resmini kullanacağım. Doku resminizin formatı olarak PNG, GIF, JPEG, BMP, TIFF, yada PICT (Sadece Macintosh için) kullanmalısınız.

Kendi Dokum

Artık yapmanız gereken, Pattern menüsünün en altında yer alan “Other” seçeneğini seçmek ve doku olarak matrix resmimizi göstermek olacak.

Other'ı seçiyoruz

Ve kendi dokumuzu uyguladıktan sonraki sonuç:

Matrix'in Uygulanmış Hali

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *